کنکور سراسری 97

چگونه در کنکور موفقیت کسب کنیم

کنکور سراسری 97

چگونه در کنکور موفقیت کسب کنیم

چطور میشه رتبه های برتر آورد

  • ۰
  • ۰

برای اینکه بتوانید از وقتی که در اختیار شما قرار داده شده است بدرستی استفاده کنید لازم است در ابتدا پاسخ این سوال را بررسی کنیم. دلیل اصلی اینکه یک داوطلب در طی آزمون دچار کمبود وقت میشود، نداشتن برنامه ریزی زمانی در طی آزمون است. این امر باعث میشود تا داوطلب بر روی یک سوال بیش از حد مکث کرده و شانس خود را کاهش دهد.

 

مدیریت زمان در آزمون تستی و کنکور

 

نکته اول که باید در آزمونهای تستی مورد توجه قرار دهید این است که زمان خود را هوشمندانه استفاده کنید. داشتن برنامه در این مورد اهمیت ویژه ای دارد. شاید سوال بپرسید چطور در طی آزمون برنامه داشته باشم؟ به این سوال در ادامه پاسخ خواهیم داد.

در آزمونهای تستی و به خصوص کنکور، سوالات استاندارد سازی شده هستند. یعنی علاوه بر اینکه وقت مناسب برای پاسخگویی به آنها در نظر گرفته شده، سوالات به رده های آسان، متوسط و سخت دسته بندی شده اند. پس برای مدیریت زمان، شما باید مدت زمان خاصی را برای پاسخ گویی به هر سوال در نظر بگیرید.

فرض کنید باید به تعداد 60 سوال در 70 دقیقه پاسخ دهید. قبل از شروع آزمون استراتژی خود را بررسی کنید. 5 دقیقه از این زمان برای بررسی اولیه سوالات و 5 دقیقه برای بررسی مجدد پاسخ ها یا پرکردن پاسخ نامه نیاز است که این 10 دقیقه باید از زمان کل آزمون کسر شود. پس در حقیقت برای پاسخگویی به 60 سوال شما 60 دقیقه وقت خواهید داشت که به عبارتی میشود یک دقیقه برای هر سوال. درحالی که پاسخگویی به اکثر سوالات زمانی کمتر از یک دقیقه نیاز خواهند داشت.

نکته دوم این است که بدانید چگونه در طی آزمون عمل کنید. همانطور که گفتیم سوالات به دسته های آسان، متوسط و سخت طبقه بندی میشوند و داوطلب با خواندن متن سوال متوجه درجه بندی آن خواهد شد. اگر با سوال سخت مواجه شدید که فکر میکنید پاسخ آنرا نمیدانید بلافاصله از آن سوال عبور کنید. از اینکه پاسخ نامه سفید بماند نترسید. اگر بر روی سوالاتی که سخت هستند بمانید شانس خود را برای پاسخ دادن سوالات آسان از دست خواهید داد. برای خود علامتهایی را در نظر بگیرید. برای مثال :

  • علامت – یعنی سوال با بلد نیستم و پاسخ را نمیدانم
  • علامت x یعنی سوال را بلد هستم ولی برای رسیدن به پاسخ درست به زمان نیاز دارم یا پاسخ را فراموش کرده ام و با کمی فکر کردن پاسخ را به خاطر می آورم.
  • علامت + یعنی پاسخ سوال را وارد کرده ام

سوالات را یکی یکی و با دقت بخوانید و پیش بروید. از سوالات ساده و آسان شروع کنید و اگر پاسخ سوال را با اطمینان میدانید در همان لحظه پاسخ دهید و کنار شماره سوال علامت + را قرار دهید. این کار باعث تقویت روحیه شما نیز میشود.

اگر پاسخ سوال را میدانید ولی فکر میکنید برای پاسخ دادن به سوال بیشتر از زمانی که برای هر تست در نظر گرفته اید ( برای مثال بیش از یک دقیقه ) زمان نیاز است کنار سوال، علامت بزنید ( مثلا علامت x ) و از سوال عبور کنید. زمان خود را برای تستی که احتمال دارد پاسخ اشتباه بدهید صرف نکنید در دور بعد به سراغ این سوالات بیایید!

اگر پاسخ سوال را نمیدانید یا آن مبحث را مطالعه نکرده اید کنار سوال علامت – بزنید و دیگر تا انتهای آزمون به سراغ آن سوال نروید .

مزیت این کار در این است که شما یکبار تمامی سوالات را خوانده اید و سوالات آسان را پاسخ داده اید ( یعنی حداقل حدود 20 درصد ) و زمان مناسبی برای سوالات متوسط ( 60 درصد از سوالات) و سخت ( 20 درصد سوالات ) دارید. در دور دوم به سراغ سوالاتی بروید که در کنار آنها علامت x قرار داده اید و سعی کنید در مدت زمانی که تعیین کرده اید به این سوالات پاسخ دهید. تنها اگر به سوالات ساده و متوسط پاسخ دهید چیزی حدود 80 درصد میشود! ( البته جلوگیری از اشتباهات سهوی هم باید رعایت کنید که بعدا در مورد آن صحبت خواهیم کرد ).

این روش نیازمند یک ساعت مچی دارای ثانیه شمار و تمرین است و شما باید در منزل این روش را تمرین کنید و بعد از مدتی به سادگی با این روش میتوانید پیشرفت زیادی در آزمونها بدست آورید و از رقیبان پیشی بگیرید.


اگر احساس میکنید با پر کردن پاسخ نامه بلافاصله بعد از هر سوال تمرکز خود را از دست میدهید میتوانید در برگه سوالات دور پاسخ صحیح خط بکشید و در انتهای آزمون به صورت یکجا پاسخ نامه را پر کنید ولی توجه داشته باشید که برای پر کردن هر خانه برای هر سوال حدود  10 ثانیه زمان نیاز خواهید داشت و اگر تعداد سوالات 60 تا باشد حدود 600 ثانیه یا به عبارتی 10 دقیقه زمان نیاز دارید که باید آن را در ابتدای آزمون در نظر بگیرید!


ده نکته برای عملکرد بهتر در آزمون کنکور

نکات زیر را برای عملکرد بهتر در آزمون کنکور بکار گیرید:

1) با آمادگی کامل و به موقع در سر جلسه امتحان حاضر شوید. وسایل مورد نیاز مثل مداد، پاک کن، تراش و ساعت را به همراه داشته باشید. با این کار همه چیز در دسترس شما خواهد بود و نیازی به قرض گرفتن وسایل دیگران پیدا نخواهید کرد.

2) با اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید. مثبت اندیشی کنید. همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید: «من برای امتحان کاملا آماده ام و به خوبی از عهده آن برمی آیم». نگرانی را از خود دور کنید. هر گاه احساس نگرانی کردید، چند نفس عمیق بکشید تا آرام شوید. قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است.

3) آرام ولی هوشیار باشید. به پشتی نیمکت تکیه دهید و راحت باشید.

4) در ابتدا نگاهی گذرا به سوالات بیندازید. حدودا 10 درصد از وقت خود را برای این کار صرف کنید. کلمات کلیدی (در سوالات) را مشخص کنید و برای پاسخ دادن به سوالات زمانبندی کنید. در حالی که سوالات را می خوانید، نکاتی که به ذهنتان می رسد و می تواند مفید باشد را در کنار آنها یادداشت کنید.

5) برای پاسخگویی به سوالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سوالات ساده تر پاسخ دهید و بعد به آنها که نمره بیشتری دارند. سپس به ترتیب به سوالاتی پاسخ دهید که:
▪ مشکل تر هستند.
▪ جواب دادن به آنها وقت بیشتری می گیرد.
▪ نمره کمتری دارند.

6) در امتحانات تستی برای انتخاب پاسخ درست دقت کنید.
▪ ابتدا پاسخ هایی را که می دانید اشتباه است، کنار بگذارید.
▪ اگر تست نمره منفی ندارد، از بین پاسخ های باقی مانده، پاسخ صحیح را انتخاب نمایید و یا حدس بزنید.
▪ اگر امتحان نمره منفی دارد و شما دلیل خاصی برای انتخاب پاسخ خود ندارید، حدس نزنید.
▪ شک نکنید، معمولا اولین گزینه ای که انتخاب می کنید، پاسخ صحیح است. پس پاسخ خود را تغییر ندهید، مگر این که واقعا به نتیجه قطعی رسیده باشید.

7) در امتحانات تشریحی، قبل از پاسخ دادن به سوالات خوب فکر کنید.
▪ ابتدا نکات مهمی را که راجع به سوالات به ذهنتان می رسد، در چرک نویس یادداشت کنید.
▪ این نکات را به ترتیب شماره گذاری کنید.
▪ سپس آنها را تنظیم کرده و پاکنویس کنید.

8) در پاسخ به سوالات تشریحی، به اصل موضوع بپردازید و حاشیه نروید.
▪ در جمله اول موضوع اصلی را بیان کنید.
▪ مقدمه ای برای آن بنویسید.
▪ سپس موضوع را با جزییات بیشتری شرح دهید.
▪ به سوال توجه کنید و فقط به آنچه از شما خواسته شده پاسخ دهید. از توضیحات غیرضروری و مثال های اضافی بپرهیزید.

9) ده درصد از وقت امتحان را برای مرور مطالب کنار بگذارید.
▪ برای ترک کردن جلسه امتحان عجله نکنید.
▪ در انتها تمام سوالات را مرور کنید.
▪ مطمئن شوید که به تمام سوالات پاسخ داده اید.
▪ پاسخ ها را یک بار دیگر بخوانید و در صورت لزوم جمله بندی، املای کلمات و… را تصحیح کنید.

10) وقتی نتیجه امتحان را گرفتید، آن را بررسی کنید.
▪ به اشکالات خود توجه کرده و سعی کنید در آن زمینه بیشتر مطالعه کنید.
▪ برای امتحانات آخر سال، سوالات امتحانات کلاسی را دوره کنید تا اشتباهات گذشته را تکرار نکنید.
▪ بهترین روش یادگیری را که برای شما موثر بوده، انتخاب کنید.
▪ روش هایی که برای شما کارآیی لازم را نداشته، کنار بگذارید.
▪ سعی کنید بهترین روش را پیدا کرده و بر روی آن تمرین کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی